Τι αξία έχει το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας;

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να ξέρει κανείς να επικοινωνεί σε γλώσσες, εκτός της μητρικής του, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον χώρο εργασίας  και όχι μόνο, αλλά και όλοι ξέρουμε επίσης πόσο εύκολο είναι ν’ αποκτήσει κανείς ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ακόμα και από κάποια αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια .

Πολλές φορές οι γονείς πιεσμένοι από τις οικονομικές δυσκολίες προτιμούν τα παιδιά τους να πάρουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα ένα πτυχίο και να ξεμπερδεύουν με την ξένη γλώσσα για να φύγει από πάνω τους ένα ακόμα βάρος.  Δεν είναι όμως η «αγορά» των πτυχίων που θα εξασφαλίσουν την επαγγελματική επιτυχία και τον πλούτο στα παιδιά τους αλλά η σωστή γνώση. Το πόσο καλά και  πόσο σωστά θα τη μάθουν και όχι ποιο πτυχίο θα πάρουν.

Η απόκτηση του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός αλλά απόρροια γνώσης.

Σημασία έχει να εμφυσήσουμε στα παιδιά την αγάπη για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, ώστε μέσα από μια σωστή εκπαιδευτική διαδικασία να μπορέσουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της, να ανακαλύψουν τον πολιτισμό της χώρας, πώς σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι και πώς ζούνε, πράγμα που θα τους  αποτρέψει και από το να αναπτύξουν ρατσιστικά ‘πιστεύω’ και φυσικά να τους δώσουμε τα εφόδια να ανταποκριθούν σ’ έναν κόσμο γεμάτο απαιτήσεις.

«Το μυαλό είναι φωτιά που πρέπει να ανάψεις, κι όχι δοχείο που πρέπει να γεμίσεις».(Πλούταρχος).

Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία και χαρά.

 

Αναστασία Ι. Παππά

Διευθύντρια του Κ.Ξ.Γ  ‘Marathon Language School.’

Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Μεταπτυχιακό στο Southampton της Αγγλίας και Master Degree

in Education Specific Learning Difficulties (dyslexia)

 

Βρείτε μας

Λεωφ.Μαραθώνος 126

info@marathonlanguageschool.gr

22940-66860

22940-66860

Social Networks